Inloggen op locatieregister voortaan met eHerkenning

Vanaf 14 december kunt u alleen nog met eHerkenning inloggen in het locatieregister om gegevens te wijzigen.

eHerkenning werkt als een soort DigiD voor bedrijven en organisaties en zorgt ervoor dat u veilig kunt inloggen bij (overheids)organisaties. Het is de veiligste manier van communiceren met de overheid en zal in de toekomst overal de standaard worden.

U regelt zelf eHerkenning bij één van de leveranciers. Op de website van eHerkenning  vindt u een stappenplan dat u door de belangrijkste aspecten van het aanvraagproces leidt. Er zijn diverse aanbieders.
Om toegang te krijgen tot het locatieregister heeft u minimaal veiligheidsniveau EH3 nodig.

Vanaf 14 december 2020 is het niet langer mogelijk met uw e-mailadres in te loggen in het locatieregister, en hebt u eHerkenning nodig als inlogmiddel. Vraag het dus tijdig aan.