Brochures zorgmachtiging en crisismaatregel Wvggz in zeven talen

Na inwerkingtreding van de Wvggz zijn brochures opgesteld over de crisismaatregel en zorgmachtiging om betrokkenen te informeren. De brochures waren eerder al vertaald in het Engels. Naar aanleiding van reperatiewetgeving zijn de Engelse brochures geüpdatet, te vinden via deze link. Daarnaast zijn de brochures vertaald in Farsi, Spaans, Pools, Arabisch, Turks en Duits. Deze vertalingen zijn te vinden via deze link.

De brochures zijn bedoeld om meer informatie te geven over wat verplichte zorg is, hoe de voorbereiding hiervan in zijn werk gaat en wat er gebeurt nadat een crisismaatregel of zorgmachtiging wordt afgegeven. De brochures kunnen worden gebruikt voor betrokkenen, maar ook breder voor bijvoorbeeld familie en naasten.