Train-de-trainer: Wegwijs in de Wet zorg en dwang

Raad op Maat organiseert trainingen voor coaches van cliëntenraden in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Zowel individuele coaches als groepen van minimaal 8 deelnemers kunnen zich aanmelden. Per training geldt een maximum aantal deelnemers van 10.

Omschrijving

Raad op Maat verzorgt trainingen waarin zij coaches informeren over de belangrijkste onderdelen van de Wet zorg en dwang en hoe die over te brengen aan de cliëntenraad. In de training is ook aandacht voor de rol die de cliëntenraad zou kunnen innemen als belangenbehartiger van cliënten in het kader van de wet.

Zij bespreken verschillende (speelse) werkvormen die de coach kan inzetten om de raad te informeren over de Wet. Zo kunnen de coaches de workshop geven die aansluit bij de mogelijkheden en wensen van de cliënten in de raad.

De deelnemers ontvangen het spel ‘Wegwijs’, dit is een spel voor cliëntenraden over de wet zorg en dwang. Ook krijgen ze toegang tot een aantal filmpjes voor cliënten.

De training heeft een praktijkgerichte en persoonlijke aanpak. Hoe kunnen de coaches ervoor zorgen dat de cliëntenraden zich bewust worden van de positie van de cliënt in de Wet zorg en dwang? En wat kan de raad betekenen voor alle cliënten van de instelling met betrekking tot de wet?

Locatie

De train de trainer vindt plaats in Gouda.

We kunnen ook naar een team van coaches toekomen. (minimaal 8 deelnemers). U regelt dan de organisatie van de training en de locatie. 

Data

De trainingen in Gouda staan gepland op:

  • maandag 28 september VOLGEBOEKT;
  • woensdag 30 september VOLGEBOEKT;
  • vrijdag 2 oktober van 10.00 tot 16.00 uur.

Inschrijven

Heeft u belangstelling, dan kunt u  een email sturen naar info@raadopmaat.org.